10 детальних кроків того, як успішно оформити візу в США

Центр візових послуг VISATOUR > Поради > 10 детальних кроків того, як успішно оформити візу в США

Крок перший. Визначте шанси на отримання візи

Перш ніж збирати документи на візу, варто задуматися, а чи є у вас підстави для її отримання. Якщо у вас “чистий паспорт”, немає роботи, ви перебуваєте на утриманні, а в США у вас є друг, який запрошує в гості, то ймовірність отримання візи – невисока.

Якщо у вас є робота, рухоме та/або нерухоме майно, сім’я, діти, стабільний дохід, який міг би покрити витрати вашого перебуванню на території США, то ймовірність отримання візи достатньо висока.

Крок другий. Закордонний паспорт

Для поїздки в США у вас повинен бути закордонний паспорт, термін дії якого закінчується не менш ніж через шість місяців після передбачуваного періоду перебування в США.

Важливо відзначити, що, якщо ви зміните паспорт після отримання візи, то ви можете здійснити в’їзд в США із новим паспортом, із пред’явленням візи в старому.

Крок третій. Визначення типу візи

Перш ніж збирати документи, ви повинні чітко знати мету поїздки і визначити тип візи по якій збираєтеся поїхати.

Візи в США бувають імміграційні (для тих, хто хоче постійно проживати в США) і неімміграційні (для тимчасового перебування на території США). Найлегші і популярні візи – неімміграційні.

Неімміграційні візи бувають: візи для туристичних поїздок, візи для ділових поїздок, робочі візи, студентські візи, візи для учасників програм обміну, транзитні візи, візи для релігійних працівників, візи для домашніх працівників, візи для журналістів та працівників ЗМІ.

Крок четвертий. Оплата консульського збору

Після того, як ви точно знаєте, на який тип візи ви будете подавати документи, необхідно сплатити консульський збір. Розмір збору залежить від категорії візи.

Треба відзначити, що консульський збір не повертається. Важливо коректно заповнити квитанцію в банку. Не дивлячись на те, що сума внеску вказана в доларах США, оплачувати збір треба буде в гривнях.

Після оплати збору вам дадуть квитанцію, яка буде дійсна рік із часу оплати збору. З цією квитанцією вам треба буде записатися на співбесіду. Поміняти ім’я на квитанції або внести які-небудь зміни неможливо.

Крок п’ятий. Фотографія

Для візи США необхідна цифрова фотографія, зроблена протягом останніх шести місяців, яка відповідала б таким вимогам:

  • висота зображення голови повинна становити 50-70% загальної висоти фотографії;
  • фотографія повинна бути квадратної форми;
  • мінімальний дозвіл – 600 х 600 пікселів, максимальна роздільна здатність – 1200 х 1200 пікселів

Крок шостий. Заповнення анкети на візу

Мабуть, заповнення анкети DS-160 – одна з найбільш трудомістких процедур в усьому процесі підготовки документів. На всі питання необхідно відповідати англійською мовою за винятком графи, де треба вписати ім’я та прізвище на рідній мові. Але нічого складного в заповненні анкети немає, тому, якщо ви не володієте англійською мовою, скористайтеся програмами-перекладачами.

Потрібно зазначити, що кожен, хто подає заяву на візу США повинен заповнювати анкету DS-160, у тому числі анкета заповнюється на дітей.

Обов’язково збережіть і роздрукуйте останню сторінку підтвердження анкети DS-160 з зазначеним на ній штрих-кодом. Без цієї сторінки вас не приймуть на співбесіду в посольство.

Крок сьомий. Запис на співбесіду

Після оплати сервісного збору та заповнення анкети ви повинні створити профіль у системі, зайшовши за посиланням: https://cgifederal.secure.force.com/?language=Russian&country=Ukraine. Як тільки ви заповните всі необхідні поля і згенеруєте пароль, ви отримаєте доступ до системи.

У системі в лівій вкладці є опція “Запис на співбесіду”. Тут ви повинні надати наступну інформацію:

  • ваш номер паспорта;
  • номер квитанції за сплачений консульський збір;
  • номер штрих-коду підтвердження анкети DS-160.

Тут же ви можете заповнити інформацію про себе, вибрати категорію візи, додати інших членів сім’ї, вибрати спосіб доставки документів, підтвердити оплату консульського збору і записатися на співбесіду.

Крок восьмий. Збір документів

Відповідно до законодавства США особи, які подають заяву на отримання неімміграційної візи, повинні довести наявність тісних зв’язків зі своєю країною проживання і намір виїхати з США після тимчасового перебування на території цієї країни.

Документами, що підтверджують зв’язки з країною проживання, є: довідка з роботи, навчального закладу, довідка про наявність нерухомого майна, свідоцтво про шлюб, народження дітей та інше.

Крок дев’ятий. Проходження інтерв’ю

Прийдіть в посольство на призначену вам дату і час. Напередодні перед днем співбесіди перевірте, чи всі у вас документи.

Як вести себе на інтерв’ю:

  • відповідайте чітко і стисло;
  • надавайте тільки ті документи, які вас просять пред’явити;
  • не переживайте.

Крок десятий. Отримання візи

Якщо консул прийняв рішення про видачу візи, то пізніше вам надішлють паспорт за вказаною в системі способу доставки. Якщо вам відмовлено в візі, то ви отримаєте паспорт відразу після співбесіди

Всі ці кроки ми можемо з Вами пройти, забезпечивши для вас максимальну гарантію правильних дій на кожному етапі

Детальніше >

//